Belépés

TámogatóinkBlogs

huwico@oriaskijelzo

Igen, valoban a huwico volt a "hivatalos wifiszolgaltato" az Oriaskijelzonel. :) Grat mindenkinek aki megkapta az epic swarm badge-et!

HuWiCo @ Schonherz Matrix 2012

Free wifi - büntetnék?

Érdekes cikk jelent meg az origon minap, miszerint New Yorkban büntetnék a nyilvános wifi hálózatok tulajdonosait, mert a nyitott hálózatokon keresztül bizalmas információkhoz is hozzá lehet jutni (?).
A cikk itt

Wireless hálózatok és PDA-k

Érdekesnek tűnő cikksorozat kezdődött a pdamania.hu oldalain, az első részben a WiFi alapjait ismertetik, illetve azt, hogy hogyan tudunk PDA-nkkal rácsatlakozni az otthoni vezeték nélküli hálózatunkra. A cikk itt olvasható.

Google VPN

Eszerint a cikk szerint a Google WiFi szolgaltatashoz mar egy sajat VPN kliensszoftver is letoltheto, bar az oldal csak az USA-bol erheto el. A jelenleg meg csak San Franciscoban mukodo halozat hamarosan bovulni fog?

Google wifi?

Erdekes cikk jelent meg a Business 2.0 oldalain: Free Wi-Fi? Get Ready for GoogleNet.

Mi lenne, ha Google kitalalna, hogy ingyen wifit szolgaltat? Neki csomo szempontbol megerne: a helyhez kotodo hirdeteseket jelenithetne meg, a sajat ISP-vel penzt sporolhatna (a sajat forgalma is mehetne azon). Nekunk, a felhasznaloknak szinten merene, mert ingyen lenne es a Google-ra nem jellemzo, hogy szart csinal... (raadasul a ceg alapfilozofiajaban benne van a "do no evil" alapelv :)).

Remelem tenyleg megvalosul es a kozeljovoben eler ide a balkanra is.

wegre

ma vegre sikerult hasznalnom egy mekis wiera hotspotot!
komolyan mondom, piros betus unnep!

Anonimitás az Interneten

Az Interneten való anonimitásunk megőrzéséhez kiváló eszköz a The Onion Router, létezik Windowsra, Linuxra és MacOS X-re is.

eloadas vs wifi

OLSR slideok

Tegnap #wrt54g-n masoltak be egy linket, hatha mast is erdekel:

[00:10] (Rawplayer) http://www.oom-killer.org/olsr the available sheets from the olsr lecutre @ WTH

A harmadik HuWiCo meeten is tesztelt, zsir mesh protokol, az OLSR alapotletet mutatjak be egesz jol a slideok.

Samsung vezetéknélküli telefon

Unod a mobilod? Érezni akarod a lüktető rádióhullámokat a fejedben, de "csillicsengőskamerás" mobil nélkül? Akadálymentes terep esetén akár 130 kilométerre otthonodtól simán veheted fel úgy a vezetékes számodat, hogy "Bocs, nem vagyok otthon..."
Cikk

Megszületett

Kinos gyotrodesek es tobb hetig tarto levlista es irc flame-ek utan megszuletett a huwico blog. Kicsi drupalunk fogja feature-olni eztis aztan hogy majd 1 het mulva alabbhagyjon a lelkesedes es konnyebb legyen kitorolni a koztudatbol. Nah hat ennyi akkor. Blogolni nem fog tudni minden user, aki egeto vagyat erez arra, hogy irkaljon a mi kis komjuniti blogunkba vegye fel velunk a kapcsolatot.