Belépés

Támogatóinkhuwico@oriaskijelzo

Igen, valoban a huwico volt a "hivatalos wifiszolgaltato" az Oriaskijelzonel. :) Grat mindenkinek aki megkapta az epic swarm badge-et!

HuWiCo @ Schonherz Matrix 2012

Huwico.hu relaunch

Hosszú kihagyás után újra üdvözlünk mindenkit, újraélesztettük a siteot. Az egyesülettel - illetve leginkább a társasággal - kapcsolatban még kérdéses, hogy mi lesz a jövőben, de rajtatok is sok múlik, a régi tartalom, valamint a hangulat talán meghozza valakinek a kedvét, hogy új emberként csatlakozzon.

A bullshit-generálás helyett álljanak itt az elérhetőségek, akit érdekel a társaság, a wifi, a "hackelés", az alábbi helyeken ér el minket, illetve egymást:

Weboldal: http://www.huwico.hu
Fórum: http://forum.huwico.hu

Üdv,
HuWiCo

huwico@ELMU (Rákoskeresztúr)

Újabb ELMÜ-s hotspotot alakítottunk ki, az elektromos művek most nyíló Rákoskeresztúri ügyfélszolgálatán. (XVII. ker. Kaszáló u. 47.)

SSID: huwico@ELMU
Protokoll: 802.11b/g

Internet-hozzáférés 3G hálózatokon

"A ZyWALL 2WG akár kényelmesebb Internet-hozzáférést is nyújthat azzal, hogy a vezetékes hálózat hátrányait minimálisra csökkenti, és az elérési hálózatot vezeték nélkül biztosítja. A vezetékes hálózatba integrálva ez a technológia egy backup WAN-t vagy terhelésmegosztásos működést tesz lehetővé, illetve a mobilitás irányába is mutat a WiFi lefedettségével..." (forrás: wificentrum.hu)

TOVÁBBI RÉSZLETEK: ITTPCI-DSS szabvány módostás

Egyszerúen fantasztikus!

A PCI Biztonsági szabvány leírásába 2008 október 1-i hatállyal módosul::

Wireless must now be implemented according to industry best practices (e.g., IEEE 802.11x) using strong encryption for authentication and transmission.
‐ New implementations of WEP are not allowed after March 31, 2009.
‐ Current implementations must discontinue use of WEP after June 30, 2010

Létezhet még olyan audit, ahol egy akár milyen, WEP-et használó hálózat nem csattanva hasal el?

Airport Business Park wifi hotspot

Múlt hét kedden helyeztük üzembe a ferihegyi Airport Business Parkban legújabb hotspotunkat.

Immáron ott is egy kellemes kávé mellett ücsörögve nézhetitek meg a mailboxotokat.

SSID: huwico@AirportBudapest
Protokoll: 802.11b/g

Hatótávolság növelő antenna az 5 GHz-es sávra

A 2,4 GHz-es WiFi sávban működő WiFi 11 antenna sikerén felbuzdulva a gyártó kihozta az 5 GHz-es sávon működő antennáját, amely külsejében és szerkezeti felépítésében teljesen megegyezik 2,4 GHz-es társával...

(Szabó László küldte)

Netgear új vezetéknélküli-N upgrade

Az új vezetéknélküli-N upgrade eszköz (WNEB3100)magában foglalja a NETGEAR 5GHz-es vezetéknélküli-N hozzáférési pontját és a RangeMax kétsávos vezetéknélküli-N USB adapterjét, amelyek segìtségével lehetővé válik a felhasználók számára, hogy azonnal elérhető legyen számukra az 5GHz-es vezetéknélküli-N teljesìtmény anélkül, hogy hozzá kellene nyúlniuk a már meglévő hálózathoz.

huwico@EMASZ

Tegnap óta Miskolcon a Dózsa György út 13. szám alatti ELMÜ-ÉMÁSZ ügyfélszolgálati irodában is működik hotspotunk!

Kellemes szörfözést!

SSID: huwico@EMASZ
Protokoll: 802.11b/g

huwico@ELMU (Batthyányi tér)

Minden napra egy hotspot - ez a mottónk.

A Batthyányi téren a csarnokban található ELMU ügyfélszolgálaton is használhatjátok már WiFi szolgáltatásunkat.

SSID: huwico@ELMU
Protokoll: 802.11b/g

Használjátok egészséggel!

huwico@ELMU (Váci út)

Nem kellett sokat várni, mától elérhető az ELMŰ Váci úti ügyfélszolgálatán is a HuWiCo ingyenes hotspotja!

SSID: huwico@ELMU
Protokoll: 802.11b/g

Használjátok egészséggel!

huwico@ELMU

Örömmel jelentjük, hogy tegnap az ELMŰ Pólus Centerben található ügyfélszolgálati irodájában ingyenes vezetéknélküli hotspotot építettünk ki. Így várakozás közben ingyenesen internetezhettek már itt is.

SSID: huwico@ELMU
Protokoll: 802.11b/g

Breaking news: Hamarosan a nagyobb Elektromos Művek ügyfélszolgálatokon lesz elérhető ingyenes WiFi!

HD/Video/Gaming 5Ghz-en

A kezem közé akadt egy Netgear WNHDEB111 fantázia nevű 5Ghz-en működő 802.11n kütyü. Pontosabban kettő, mivel párban érkezik. Az eszköz segítségével olyan gerincet vagyunk képesek létrehozni, amely első sorban nagy sebességgel és interferencia nélkül képes adatot továbbítani viszonylag kis távolságon belül.

huwico@hoviragklub

Örömmel jelentjük be, hogy a mai nappal elindult a Hóvirág Klubban, hotspot szolgáltatásunk.

A hotspot külön érdekessége, hogy nincs saját internet csatlakozása, hanem a huwico mesh hálózaton keresztül kapja az internet sávot.

SSID: huwico@hoviragklub
Protokoll: 802.11g

URL: www.hoviragklub.hu


X-WRT: új weboldal és frissítések

A napokban frissült az X-WRT project! Az X-WRT egy OpenWRT-re épülő firmware, melynek nagy előnye az alap OpenWRT-vel szemben, hogy könnyen konfigurálható egy böngésző segítségével. Az új weboldal kezelhetősége kicsit komplikáltabb lett, de a srácok végre megcsináltak a Kamikaze supportot is, az image letölthető a weblapon.

WEBOLDAL: ITTNetgear SPH200D Telefon Skype támogatással

A Netgear, miután elsőnek jelent meg a piacon az SPH101D WiFi-s Skype telefonnal, ismét piacra dobott egy új eszközt, ami a normál telefonálás mellett tartalmazza a Skype funkciót.SMC WSP-100 - WiFi VoIP telefon

A VoIP alapú telefonálás egyre inkább kezd elterjedni, lassan már nem csak céges, de otthoni környezetben is, olcsó és megbízható IP alapú kommunikációjával.OpenWRT, Chillispot és a PayPal

A Howtoforge oldalát böngészve találtam rá egy leírásra, ami azt taglalja miként lehet beállítani egy fizetős hotspotot OpenWRT és Chillispot segítségével. A felhasználók a PayPal rendszer segítségével egyenlíthetik ki a hotspot használatához szükséges díjakat.

forrás: Howtoforge

teljes cikk: ITT