Belépés

TámogatóinkWardriving - könyvajánló

Megjelent a WarDriving: Drive, Detect, Defend, A Guide to Wireless Security című könyv, Chris Hurley, Frank Thorton és Michael Puchol tollából. A címből következik, hogy a könyv a WLAN biztonsággal foglalkozik, de első sorban a wardriving szemszögéből.

Chris Hurley aka Roamer egy Washington környékén dolgozó biztonságtechnikai szakember. Ő az elindítója a WorldWide WarDrive kezdeményezésnek, ami arra hivatott, hogy az informatika területén tevékenykedő szakemberek, és a hobbi felhasználók figyelmét felhívja a WLAN biztonsági fenyegettségeire.

Frank Thorton aka Thorn saját konzultációs irodát vezet Blackthorn Systems néven, amely a vezeték nélküli hálózatokra specializálódott.

Michael Puchol a elindítója a Sonar Security cégnek, amely vezető céggé nőtte ki magát a Wi-Fi témakörében Spanyolországban

Marius Milner, a Netstumbler alkotója, valamint Russ Rogers, aki CEO és CTO of Security Horizons, egy Coloradoban található biztonságtechnikai cég vezetője, amely szakképzéssel is forlalkozik is részt vett a könyv elkészítésében.

A könyv három részből áll, wardriving technika, WLAN hálózatok támadása és védekezés a támadások ellen.

Az első rész egyértelműen a legnagyobb terjedelmű, részletesen kitér a wardriving-gal kapcsolatosan fellelhető technikákra, egészen az alapoktól, a fellelhető programokon át a hardware eszközökig. Nem csak a programok működését, de az Orinoco, prism2 kártyák elindítását, konfigurálását is bemutatja.

A támadásokról szóló rész nem annyira részletes, mint az első fejezet, de bemutatja a MAC cím spoofolast, összehasonlítja az aktív és passzív scannelést, részletezi a WEP hibáit és kihasználhatóságát, valamint a man-in-the-middle támadások technikáit is hoz példát.

A hálózatok védelméről szóló rész az otthoni WLAN-ok megvédésétől kezdődően egészen a nagy céges hálózatokig bemutatja a lehetőségeket, úgy mint WPA, RADIUS szerver vagy a VPN. ( Mondjuk kérdéses, hogy mennyire állja meg a helyét egy ilyen jellegű könyvben az otthoni SOHO eszközök konfigurálása... )

Linkek:

A kiadó
Amazon
A cikk forrása