Belépés

TámogatóinkHatótávolság növelő antenna az 5 GHz-es sávra

A 2,4 GHz-es WiFi sávban működő WiFi 11 antenna sikerén felbuzdulva a gyártó kihozta az 5 GHz-es sávon működő antennáját, amely külsejében és szerkezeti felépítésében teljesen megegyezik 2,4 GHz-es társával...

(Szabó László küldte)

A WiFi-zők közkedvelt hatótávolság növelő antennája így most már 5 GHz-en működő változatban is elérhető.

A CQuad 12 névre keresztelt antenna reflektorfalas kettős quad rendszerű, amely az IEEE besorolás szerinti C sávon működik. Az 5,1 – 5,9 GHz tartományban működő antenna átlagos nyeresége 12 dBi.

A CQuad 12 antenna 33 cm-es szögletes offset parabolával kombinált változata 22 dBi nyereséget nyújt. Ez az antenna kültéri alkalmazásra, nagy távolságok áthidalására készült.

A vezeték nélküli eszközök rendkívüli népszerűsége miatt már ma is annyi eszköz működik a 2,4 GHz-es sávban, hogy az 5 GHz-es sáv felé történő bővülés gyorsulására lehet számítani. Egyre-másra jelennek meg az újabb és újabb 5 GHz-es sávot felhasználó eszközök, amelyek mindegyikéhez hozzákapcsolható a CQuad 12 hatótávolságot növelő antenna. (Ez természetesen azokra a készülékekre vonatkozik, amelyeken külső antenna csatlakozó található.)

Az 5 GHz-es sáv nyújtotta nagyobb csatornaszám és az interferencia mentes adatátvitel lehetősége miatt érdemes az új eszközök beszerzésénél már az 5 GHz-es sávon működő modelleket választani még a magasabb ár megfizetése árán is. (A CQuad 12 antenna ára csupán 12%-al magasabb a 2,4 GHz-es sávon működő elődjénél..)

A CQuad 12 felerősíthető polc sarkára, ablakkeretre, falra, árboc csőre egyaránt, annak megfelelően, hogy beltéren vagy kültéren használjuk. Csekély súlya és méretei, esztétikus megjelenése alkalmassá teszi a sokoldalú felhasználásra.

A CQuad 12 részletes műszaki adatai a http://www.secron.hu/CQuad12.html linken érhetők el.