Belépés

TámogatóinkWiFi detektorok

A múlt héten jelentette be WiFi Seeker elnevezésű WiFi detektorát a Chrysalis Development. A kulcstartó méretű eszköz használatával a 2.4Ghz-en működő (802.11b/g) vezetéknélküli hálózatok jeleit érzékelhetjük, azok erősségéről pedig a detektoron felvillanó led-ek száma informál. A kis méretű készülékben irányított antenna foglal helyet, ennek segítségével elég jól be lehet pozícionálni a jel forrását. A kezelése egyszerű, a rajta található egyetlen gomb lenyomásával indíthatjuk a "szkennelést", pörgünk-forgunk, néhány másodpercen belül pedig máris láthatjuk az eredményt. Hatótávolsága körülbelül 100 méter, az ezen belül található legerősebb jel kerül mindig megjelenítésre. Segítségével könnyedén határozhatjuk meg a legideálisabb helyet, ahonnan megfelelő jelerőséggel csatlakozni tudunk.

A júniustól forgalomba kerülő, 2 ceruzaelemmel működő segédeszköz ára 30 dollár körül lesz.

Nem ez az egyetlen detektor ami jelenleg elérhető a piacon, más gyártók már korábban is előrukkoltak hasonló termékekkel. Ilyen például a Kensington által készített WiFi Finder . Ez méreteit tekintve nagyobb mint a Chrysalis féle WiFi Seeker, de teljes mértékben hasonló képességekkel rendelkezik. Ebay-en és egyéb online piactereken már 10 dollár körül megkaphatjuk.

A triumvirátus oszlopos tagjaként kell megemlítenünk még a SMART ID WFS-1 elnevezésű készülékét. A 38 dollárba kerülő eszköz szintén jóval olcsóbban megvásárolható a fentebb említett áruházakban, képességei között pedig semmi extrát nem tudok felsorolni amit társai ne tudnának. Így tehát a döntés közöttük inkább ár, külalak vagy beszerezhetőség alapján történhet majd :)

Előszeretettel vetik fel az ismertetett eszközök hiányosságaként, hogy nem képesek detektálni a nyílt és zárt wireless hálózatokat külön, így az előnyként említett "laptop nyitás nélkülözhetősége" a legtöbb esetben feledhető. Valószínűleg azonban már nem kell sokat várnunk, hogy a készülékek nagy megbízhatósággal tegyenek majd különbséget a nyitott és zárt WLAN-ok között, akár azok SSID-jének a kijelzőn történő megjelenítésével is.