Belépés

TámogatóinkCorpus Christi - akcióban a WiFi!

A texasi Corpus Christi városkát lefedik WiFivel.

Az cirka 400 négyzetkilómétert lefedő hálózat a rendőrök, tűzoltók és egyéb közhasznú társaságoknak lesz hatalmas segitség. A Tropos Networks segitségével városméretű drótnélküli hálózat épül ki - jelentették be a mai napon.

A város jelentős megtakaritást és a hatékonyság növelését várja a mobil hálózat kiépülésétől. Az első majdnem 50 négyzetkilóméteres szakasz megépülése után a teljes hálózatot 2005 márciusára igérik.

Az első megtakaritást az automata gáz- és villanyleolvasástól várják. Igy naponta kétszer tudnak generálni a felhasznált energiáról statisztikát. Azzal, hogy nem az embereknek kell végigjárniuk minden fogyasztásmérőt sokkal hamarabb tudnak felvilágositást adni az állásról és pontosabb adatok kerülnek a számlára, amiket természetesen web-en is követhetnek majd a fogyasztók.

A hálózat elérhetővé a rendőrség és a tűzoltóság számára is. Több mint 315 rendőr- és tűzoltó autó fér majd hozzá olyan alkalmazásokhoz, amik eddig csak az irodában voltak elérhetők.
Tervezik ezen kivül GPS-alapú gépjárműkövető felállitását is.

Kürölbelül 300 darab Tropos 5110-es WiFi cellát állitanak föl a külső használatra optimizált mesh routerből.
A cucc gyorsan és hatékonyan használja az intelligens Tropos Predictive Wireless Routing Protocol (PWRP)-t. A PWRP intézi a hálózaton a folyamatos és dinamikus routeolást a WiFi cellák között, valamint biztositja a legkisebb overhead-et. Gerincnek a meglévő vezetékes hálózatot használja a város.
A hálózati menedzsmentet, felügyeletet, illetve karbantartást a Tropos Control Element Manager-rel oldották meg.

A képek a városi tengerpartról vannak, aki számára ez nem volna nyilvánvaló. :-)

Forrás: Wireless Developer Network