Belépés

Támogatóink55.1 mérföldes WiFi link - világrekord!

A DefCon rendezvény keretei között 19 éves Cincinatti-i srácok új wifi-lövő rekordot állítottak fel. Hatalmas tapsot kaptak az 55.1 mérföldes érősítés nélküli WiFi kapcsolatért.

Justin Rigling szerint a jelet lehetett volna még távolabb is fogni, csak elfogyott az út. :-)

A DefCon 12 éve gyűjti össze a hackereket, biztonsági szakembereket a világ minden pontjáról, hogy mindenféle extrém versenyeket rendezzenek, mint például hackelés a google-lal, vagy RFID tagekkel.

A Wi-Fi lövészetet (Wi-Fi shootout) második alkalommal rendezték meg és mint a legnépszerűbb versenyt tartják számon. Idén hat csapat indult, köztük két nő is, akik a leginnovatívabb antenna-dizájn díját vihették el. Antennájuk egyfajta egyvelege volt kartonpapírnak, csöveknek és autókba való napellenzőknek. A különbség érezhető a régi Pringles és egyéb konzver förmedvényekhez képest. A csajok 0.82 mérföldet lőttek antennájukkal.

A résztvevőknek két gépet kellett összekapcsolniuk 802.11b szabványú drótnélküli kapcsolattal és aztán el lehetett indulni minél messzebb.
A nyertes csapat egyik része felmászott az egyik hegyre, másik része a másik hegyre. Ekkor az első csoport "lőtt" egy üzenetet a másik csapatnak. Az üzenet tartalma a zsűri által kriptelt szöveg volt, ezt leellenőrizték, majd GPS-szel lemérték a távolságot.

A nyertes csapat:

Ben Corrado, Andy Meng, Justin Rigling és a negyedik Brandon Schamer (ő az egyetlen, aki nem Ohio-i) nyerte a versenyt. A Két 18 és két 19 éves srác ezzel az 55 mérfölddel világrekordot állított fel. Az előző évben 20 mérföldet sikerült áthidalnia a nyertes csapatnak. A srácok először erősítővel próbálták a lövést, majd mikor az sikerült, kikapcsolták az erősítőket és ugyanazt a távot erősítés nélkül is sikerült abszolválniuk.

A Guinness rekord jelenleg 310 kilométer (192 mérföld) és 2002-ben állította fel az Alvarion, amely egy svéd űrkutatással foglalkozó cég. Nekik ez egy meteorológiai ballonnal sikerült, ami nem egészen ugyanaz, mintha a földön csinálná az ember, hiszen a sztratoszférában kevesebb anyag van, ami gátolja a WiFi jel terjedését.

WiFi shootout díjazottak a DefCon-on:
Leginnovatívabb antenna - Turbo Crew (0.821 mérföld)
Kereskedelmi - Range Box (14.0 mérföld)
Házi készítésű (erősítővel) - P.A.D. (55.1 mérföld)
Házi készítésű - P.A.D. (55.1 mérföld)

Kapcsolódó hírek: WiFi-verseny a Defconon, Sniper Yagi, Antenna - házilag is lehet?, Főzzünk antennát!

Forrás: Wired