Belépés

TámogatóinkApple Airport Express -- feltörve

Gondolom nem én vagyok az egyetlen akit bántott, hogy a nagyszerű Apple Airport Express csak az iTunes-szal működik együtt, így gyakorlatilag csak OS X és Windows kliensek által használható. A DVD-k másolásvédelmét négy éve elimináló -- és ezzel nagy vihart kavaró -- Jon Lech Johansen is úgy vélte, tarthatatlan a helyzet, így nekiállt visszafejteni az eszköz titkosítását.

A művelet sikerrel járt, Jon proof-of-concept forráskódot és némi technikai információt is közzétett blogjában. Eszerint a stream AES-sel van kódolva, az AES kulcs pedig az Airport Express RSA kulcsával van titkosítva. Jon ``JustePort'' (nem tudom mindenki látja -e a poént a névben:) szoftvere segítségével bármely platformon képesek vagyunk MPEG4 Apple Lossless fájlokat streamelni Airport Expressünkre.

Kíváncsi vagyok, hogy az Apple mit lép a dologra. Miután Jon anno közzétette DeCSS kódját, mellyel a DVD-k kódolását lehetett feltörni (és ezáltal azok bármely platformon lejátszhatóvá -- valamint nem mellékesen másolhatóvá -- váltak), az MPAA beperelte a tizenéves hackert, mondván hogy ezzel a kalózkodást segíti elő. Akkor a bíróság Jon javára döntött, kimondva, hogy joga van ehhez.

A srác gondolkodásáról sokat elárul blogjának címe is: So sue me. Hajrá Jon:)