Belépés

TámogatóinkHP iPaq rx3715 első blikkre

A Trusted Reviews néhány pillantást vetett a HP középkategóriás iPaq rx3715-ösére.
Lássuk!

A Hewlett-Packard nemrég mutatta be az új iPaq sorozatát, melynek egyik tagja az rx3715-ös, melyet a HP egyszerűen csak Mobil Média Társnak hiv.

Egy olyan világban, ahol nagyjából minden ugyanolyan (a legtöbb Pocket PC-nek ezüst szine van, a Microsoft Windows Mobile szoftver mindenhol ott figyel, a WiFi és a Bluetooth is nagyjából természetes már) és a különbségeket olyanban mérhik csak, mint a processzor sebesssége (ami nagyjából tökmindegy egy átlagos felhasználónak), a memória nagysága, vagy a navigációs gomb mérete elég nehéz egy teljesen új eszközt kreálni.

Különbség - a játék neve, amit most a HP játszik ezzel a Pocket PC-vel. Szürke köntösbe burkolta a cuccot és eltüntette a Microsoft alap képernyőjét és egy újat kreált helyette, amik egyből valami multimédiás stuffhoz vezetnek.

Az egyik ilyen a beépitett Photosmart digitális fényképezőgép, mely segitségével fotót, illetve videót is készithetünk. Felbontásban elmehetünk egészen 1280x960-ig, kezdve a 160x1120, 320x240 és 640x480 felbontásokkal. A fotó apparátushoz használhatunk különböző beépitett filtereket (fekete-fehér, negativ, hideg, stb), fehér egyensúly beállitást (automata, nap, fluoreszkáló, stb), valamint háromfajta adat tömöritési eljárást.

A képek, illetve videók nézhetők a kütyün, a HP lecserélte a Windows Mobile Pictures szoftvert a saját HP Image Zone-jára, mely segitségével nézheted, nyomtathatod, megoszthatod, illetve szerkesztheted, ezen kivül természetesen együttműködik a PC-s Image Zone software-rel.

Egy Mobil Média Társnak többet is kell nyújtania, mint egy videó és fotó kamerának, úgyhogy nyomjuk meg a második virtuális gombot a 'mobil médiá'-t. Erre tapadva eljutunk a helyileg tárolt, illetve streamelt matériákhoz, majd ezen keresztül eljuthatunk a WiFi részhez, amihez a Mobile Media for PC szoftvert kell installálnunk egy Windows XP-ről (ez de rossz - a szerk.).
Ha már a vezetéknélküli dolgoknál vagyunk, van beépitett Bluetooth, ami már alapból fel van installálva, szóval nem kell vele bajlódni.

A 'média hozzáférés' képernyő a PDA világ egyik vártatlan tulajdonságához vezet - az infra távirányitóhoz.
A HP a média stream szoftverét a Nevotól kölcsönözte, és a Nevo infravörös távirányitó eszközét is feltöltötte az rx3715-ös ROM-ra. Ennek segitségével kontrollálhatjuk a TV-t, videót, DVD lejátszót és szinte bármit aminek infrás hardware-e van.

Egy rakat eszközt eleve támogat a szoftver, de bármit megtanithatunk neki. Ezen kivül különbözö konfigokat állithatunk fel a lakás különböző szobához, illetve más-más felhasználókhoz, amelyet egy gombnyomással aktiválhatunk.

Szép számú szoftvert kapunk a HP-től, pl a Dockware képernyőkimélőjét (ami a dátumot irja ki egy képre), vagy a PocketTV MPEG lejátszót, illetve az iTask alkalmazás váltót. A kütyühöz jár még egy biztonsági mentő program, aminek nagy hiányossága, hogy WiFin nem képes menteni PCre.

Nincs olyan cucc, amit más Pocket PC-n ne lehetne konfigurálni, de az rx3715-nek van egy különlegessége: mindent elmenthetünk ROM-ra (152 MB memória elég sok egy ilyen kis kütyübe).

A sok szoftveres nyalánkság mellett ott van még természetesen a cucc tetején található SD kártya hely, amely segitségével bővithetjük az eszköz memóriáját, vagy hardware-es képességeit. A bal oldalon találjuk a gombot, ami aktiválja a kamerát. A négy navi gombbal pedig a mobil médiás stuffokat érhetjük el könnyedén.

Kapunk hozzá egy dokkoló egységet, ami stilusában igazodik a PDAhoz, valamint egy töltőt amivel a dokkoló nélkül tölthetjük az iPaq-ot. Ezen kivül hozzánkvágnak egy tokot, ami már csak a hab a tortán.

Ejtsünk pár szót az aksiról. Egy szimpla teszt: MP3 lejátszás loopolva, amig az elem birja. A WiFi, Infra és Bluetooth kikapcsolva, a képernyő folyamatosan bekapcsolva és a hangerő csutkára feltekerve. Igy 4 óra 22 perc múlva jött az első csippanás, hogy merül az elem és 6 óra 25 perc múlva állt le az egész.

Megj.: Hát mit ne mondjak... elfogadnám. ;-)

Kapcsolódó cikkek:
Dell Axim X50 - Kiszivárgott infók
A HP bemutatja az új iPAQ Pocket PC modellt
HP iPAQ rw6100
HP iPaq 6315 már kapható
Új HP iPaq Pocket PC sorozat