Belépés

TámogatóinkNetgear SPH200D Telefon Skype támogatással

A Netgear, miután elsőnek jelent meg a piacon az SPH101D WiFi-s Skype telefonnal, ismét piacra dobott egy új eszközt, ami a normál telefonálás mellett tartalmazza a Skype funkciót.
A Netgear ( szerintem ) nagyot robbantott azzal, hogy fogott egy sima vezeték nélküli telefont, és Skype támogatást rakott bele. A központi egység egy RJ-45 és egy RJ-11 porttal rendelkezik, amelyekkel a hálózatba és a telefon vonalhoz lehet kötni az eszközt. A központi egységhez egy darab telefon érkezik, de egyszerre három eszköz kezelését támogatja.

A központi egység alapértelmezetten DHCP-n várja az IP címet, de képes statikus IP-vel, vagy PPPoE-n keresztül is csatlakozni. Mindezt egy viszonylag egyszerű webes felületen állíthatjuk be.

A telefonnal képesek vagyunk kiválasztani, hogy adott hívásunk Skype, Skype-out vagy vezetékes irányba hagyja el a hálózatunkat ( a skype belépési adatokat a központi egységen kell megadni ). Képes híváslistát kezelni, valamint a telefonszámokat ( skype neveket ) külön ikonnal ellátni. Összességében remek kis kütyü, ára 30-35000 forint között mozog, ami szintén nem mondható borsosnak tekintve, hogy két eszközt tartalmaz.