Belépés

TámogatóinkApple Airport Express

Az Apple -- aki a WiFi lehetőségeit egyébként is az elsők között felismerve már eddig is számos újítással rukkolt elő a vezetéknélküli eszközök terén, amelyeket aztán (szokás szerint némi késéssel) a PC ipar is átvett -- új, 802.11g kompatibilis eszközt jelentett be, az Airport Expresst.

A kis kütyü roppant hasznos jószág: körülbelül olyan méretű, mint egy iBook hálózati töltő. Az ember bedugja a 230V-ba, a WAN portra internet (xDSL/kábelnet/LAN), és máris kész a hotspot:)

Azonban ez még nem minden: van rajta (az UTP csatlakozón kívűl) sztereo mini-jack és USB interfész is, így semmi akadálya, hogy nyomtatószerverként működjön, vagy hifi-berendezésünket rákötve ezen hallgassuk iTunesben tárolt zenéinket; de akár meglévő vezetéknélküli hálózatunk kiterjesztésére is felhasználhatjuk az Apple Airport Expresst.

Mindez szép és jó, mondják sokan, de mit csináljon akinek nincs Macje? Nos, az Airport Express WiFi-kompatibilis, így akár PC-ről is használhatjuk. A termék ára 129$ (az Egyesült Államokban).

Az Apple nem hazudtolta meg önmagát, azt hiszem az iPodhoz és az Airporthoz hasonlóan ismét sikerült vetélytársait megelőzve innovatívat alkotnia:) Kíváncsi vagyok mikor jelenik meg az első klón.

Link: http://www.apple.com/airportexpress/

Az információért köszönet moonnak és segabornak.